Kedysi mu ju robila babka z Liptova. Vylepšená zemiaková baba Petra Marcina zachutí vďaka jednému triku
Umelec prezradil fígeľ, ktorý ukončí nekonečné čakanie pri rozpálenej panvici.
„Bude to veľmi rýchle, lebo ja iba také robím. Aby to mohli aj muži doma navariť,“ takto predstavil svoj recept v relácii Tajomstvo mojej kuchyne herec a moderátor Peter Marcin. Pred divákmi mohol predviesť, či ho humor a improvizácia podržia aj pri varení. Zvolil si jeden zo svojich obľúbených receptov a prezradil aj, ako sa k nemu dostal. Jeho zemiakovú babu si môžete pripraviť doma rýchlo a jednoducho aj vy - a pokiaľ obmeníte jeden krok, bude aj pôstna.
Recept od manželky
Ako herec sa naučil rázne vystupovať, čoho sa nevzdáva ani pri varení. Energiou sršal aj za sporákom a preniesla sa aj do jedla, ktoré si tak obľúbil. Recept na zemiakovú babu vymyslela jeho manželka, hoci on si rád myslí, že pri tom asistoval ako konzultant. Divákom teda predstavil vylepšenú verziu zemiakovej baby. „Veľa cesnaku, v tom je princíp. Kto nemá rád cesnak, tak nerobte tento recept, prosím vás,“ upozorňuje Peter Marcin.
„Okamžite sa naje celá rodina,“ vysvetľuje nadšene Peter Marcin výhody jeho receptu a spomína na smutné skúsenosti z minulosti. „Vždy, keď sme robili doma placky, jedna sa dáva na tanier, druhá zatiaľ horí, čaká sa a ja som hladný,“ smeje sa. Netrpezliví jedáci tak konečne dostali návod na riešenie tohto problému. Špeciálny recept doteraz poznal iba málokto a umelec spomína na to, ako im to kedysi pripravovala babka z Liptova.
Zemiaková baba podľa Petra Marcina:
Recept nájdete na ďalšej strane.