Pri ich príprave sa zabavíte. Lazane podľa šéfkuchára Paulusa majú v sebe dve nečakané prísady
Český michelinský kuchár sa držal tradície.
Michelinský kuchár Roman Paulus za kulinárskym umením cestoval po celom svete a získal množstvo skúseností, ktoré posúva svojim fanúšikom nielen na Instagrame, ale aj prostredníctvom kníh.
Chcel variť ako slávni kuchári
Varenie ho lákalo už odmalička: „[...] spomínam si, ako som raz skúšal robiť nejaké jedlo s babičkou alebo mamkou. Vtedy sa mi to tak zapáčilo, že som si povedal, že budem kuchárom,“ povedal Pluske. Neskôr sa mu zapáčili príbehy slávnych kuchárov, ktorí sa presadili aj v zahraničí a chcel variť ako oni. Vyštudoval kuchárske učilište a už počas neho začal praxovať v zahraničí.
Podľa Českého rozhlasu má Roman najradšej práve taliansku kuchyňu, ku ktorej patria aj lazane. „Máte chuť na niečo dobré, mäsité? [...] Lazane patria medzi klasiky talianskej kuchyne, ktoré sa varia po celom svete,“ láka svojich hladných fanúšikov známy šéfkuchár.
„Ich príprava je pestrá a zábavná a začína sa práve bolonskou omáčkou, do ktorej okrem mäsa patrí, možno trochu nečakane, napríklad aj koreňová zelenina či červené víno,“ hovorí. Keďže sa pri príprave budete venovať najmä príprave ragú a bešamelu, Roman pre Lidovky odporúča, aby sa domáce cestoviny pokojne nahradili kvalitnými z obchodu.
Chutné lazane môžete vylepšiť ešte jednou maličkosťou:
Lazane Romana Paulusa:
Recept pokračuje na ďalšej strane: