Vďaka jednej ingrediencii sú medovníčky hneď mäkké a vláčne. Jožka Zaukolcová má overený 30-ročný recept

Recept na medovníky zdedila od jednej skúsenej pernikárky z Bratislavy.
Všetko sa dá podľa nej napraviť a prinajhoršom budú na stole iba rumové guľky, na ktorý sa nedá čo pokaziť. Majsterka v pečení Jozefína Zaukolcová už odmalička pomáhala pri vianočnom pečení a pozná triky, vďaka ktorým sú koláče mäkké ihneď po upečení. Na YouTube sa podedila o recept na vianočné medovníčky, ktoré sú mäkké a vláčne vďaka jednej ingrediencii.
Napečie aj 15 druhov
Ako prezradila v rozhovore pre SME, v minulosti doma piekli zbytočne dlho a pri nižšej teplote, preto boli vianočné koláče suché. Teraz má ale skúsená cukrárka recepty, pri ktorých sú mäkké hneď. Na jej vianočnom stole nájdete najmä klasické vianočné pečivo rôzneho druhu, ktoré voňajú vanilkou, škoricou a čokoládou.
„Už pred časom som si napiekla medovníky, ktoré už mám aj ozdobené, je to moja záľuba. Robievam si na Vianoce aj rôzne čokoládové pralinky. A potom klasické recepty – vanilkové rožky, linecké koláčiky, šuhajdy, kokosové ježe, medvedie labky, chýbať nesmú grilážky. Napečiem vždy minimálne 10 až 15 druhov koláčov,“ uviedla pre Denník N porotkyňa šou Pečie celé Slovensko, ktorá vianočné pečenie miluje.
Stačí sedem minút
Recept na medovníky zdedila od jednej pernikárky z Bratislavy, ktorý má už 30 rokov a základom je kvalitný med, ktorý dá medovníkom skvelú farbu aj chuť a maslo, vďaka ktorému budú vláčne. Ak chcete, aby boli medovníky mäkké hneď, musíte ich upiecť pri správnej teplote.
Medovníky sa podľa Jožky Zaukolcovej nesmú piecť pri nízkej teplote a dlho, lepšie je kratšie pečenie pri vysokej teplote okolo 200 až 220 stupňov Celzia. Vďaka jej receptu ich stačí piecť maximálne sedem minút.
Recept na medovníky podľa Jožky Zaukolcovej
Článok pokračuje na ďalšej strane: