Tradičná cibuľačka ako z Francúzska. Šéfkuchár Pavel Pospíšil prezradil skvelý recept na obľúbenú polievku
Polievka má francúzsky pôvod a nepohrdne ňou ani uznávaný šéfkuchár.
Hoci v kuchyni skončiť neplánoval, nesťažuje sa. Vychýrený šéfkuchár Pavel Pospíšil dnes má na svojom účte michelinskú hviezdu a ponúka jeden zaujímavý recept za druhým. Pokiaľ vaše srdce túži po kvalitnej cibuľačke, nemusíte hľadať ďalej. Lepšiu ako od šefkuchára neurobíte.
Cibuľová polievka
Kuchárstvo je podľa Pavla Pospíšila zamestnanie, ktoré nemá konca kraja a prináša nekonečné príležitosti. „Nikdy sa neprestávate učiť. Nedá sa povedať, že už všetko viem. Ani tí najväčší trojhviezdičkoví borci nemôžu povedať, že vedia všetko,“ vysvetlil pre Plus 7 dní. Tvrdí, že prestížne ocenenie ako je michelinská hviezda sa neodráža na výplatnej páske, ale na plnej reštaurácii.
Keď v štrnástich rokoch prvý raz prišiel do reštaurácie, dostal za úlohu upiecť hus. Sporáky boli vtedy na uhlie a preto musel pravidelne prikladať a udržovať správnu teplotu. Práve tento zážitok ho napokon tak ovplyvnil, že sa rozhodol kuchyni zasvätiť svoj život. O svoje skúsenosti sa viackrát podelil aj v kulinárskej relácií Tajomstvo mojej kuchyne, kde predstavil recept na riadnu cibuľovú polievku. Tá má francúzsky pôvod a jej príprava má byť známa už od čias Rímskeho impéria v Gálii.
Cibuľová polievka podľa Pavla Pospíšila:
Recept nájdete na ďalšej strane: