Kedy a čo piecť na Vianoce? Foodblogerka Monika sa podelila o stručný manuál vianočného pečenia
Viete, kedy upiecť linecké pečivo alebo vanilkové rožky?
Monika Kóňová je právnička, no na sociálnych sieťach ju mnohí fanúšikovia pečenia a varenia poznajú vďaka profilu LaPetit, na ktorom sa delí o overené recepty. Tentokrát sa obľúbená foodblogerka na sociálnych sieťach podelila o rady, kedy a čo začať piecť na Vianoce tak, aby boli koláče čo najlepšie.
„Vianoce sa nezadržateľne blížia, tak som pre vás pripravila prehľad kedy piecť, ktoré vianočné pečivo. Tak, aby bolo správne odležané to, ktoré musí zmäknúť, a naopak, ktoré si treba nechať na poslednú chvíľu,“ napísala na svojom Instagrame Monika Kóňová, ktorá vytvorila stručný manuál vianočného pečenia.
3 týždne pred Vianocami
- Medovníky
- Zázvorníky
- Perníky
- Vanilkové rožky
- Medvedie labky
- Marcipánové štóly
Podľa Moniky sú tri týždne pred Vianocami vhodný čas na to, aby sme upiekli pečivo, ktoré „ľúbi“ odležať. Medovníky odporúčajú skúsené pekárky skladovať vo vzduchotesnej nádobe, do ktorej môžeme pridať kúsok jablka alebo krajec chleba, vďaka ktorému zmäknú. Medovníky podľa Moniky Kóňovej stačí zdobiť týždeň pred Vianocami.
2 týždne pred Vianocami
Článok pokračuje na ďalšej strane: