Vďaka jej triku vydržia celé dni mäkké. Sladké rožky cukrárky Jožky Zaukolcovej jedzte, až keď vychladnú

Sladučkú dobrotu si môžete vychutnať aj vďaka úžasnému receptu známej cukrárky.
Vzdeláva študentov, ale so svojimi zručnosťami sa delí aj prostredníctvom televíznej obrazovky. Skvelá cukrárka a pekárka Jozefína Zaukolcová sa vďaka svojmu majstrovstvu stala aj porotkyňou v relácii Pečie celé Slovensko. To, čo robím, som chcela robiť vždy, preto som sa vyučila za cukrárku, hovorí o svojom povolaní. Svoju vášeň a desaťročia praxe pretavila aj do niekoľkých kníh.
„Chcem im toho odovzdať čo najviac, ale oni to niekedy vnímajú ako zbytočnú záťaž,“ opisuje svoje skúsenosti vo vzdelávaní. Napriek tomu pôsobenie Jozefíny v šou Pečie celé Slovensko podnietilo v študentoch záujem o cukrárstvo: „Ale je pravda, že na viacerých školách sa zvýšil záujem o odbor cukrár. Aj my máme na škole dosť žiakov vo všetkých ročníkoch,“ hovorí v rozhovore pre Plusku.
Pri pečení pomáha nielen žiakom, ale aj mnohým Slovenkám a Slovákom. Už síce nazbierala množstvo znalostí o cukrárstve, no chce sa v ňom zlepšovať: „Dnes študenti prichádzajú s tým, že na sociálnych sieťach videli tento zaujímavý dezert a chcú ho vyskúšať. [...] Baví ma skúšať nové veci,“ priznáva v rozhovore pre Denník N. Vyskúšať skvelé makové rožky známej porotkyne môžete aj vy - k receptu prikladá aj niekoľko rád.
Rožky Jožky Zaukolcovej
Recept pokračuje na ďalšej strane: