Zemiakový šalát, ako ho robil Karel Gott. Pridával jednu špeciálnu prísadu a hostia sa ho nevedeli dojesť

Karel Gott mal na zemiakový šalát svoj vlastný recept.
Zemiakový šalát robí každý trochu inak. Neexistuje jeden správny recept. Niekto má radšej krémovejšiu verziu, niekto vynecháva vajíčko a aj veľkosť zemiakov sa v každom šaláte líši. Ak hľadáte nový tip na zemiakový šalát, inšpirujte sa receptom Karla Gotta.
Miloval jedlo a varenie
Karel Gott bol vyhláseným gurmánom. Keďže mu komunisti nezakazovali koncerty v zahraničí, mal možnosť ochutnať jedlo z celého sveta. V Rakúsku nikdy neodolal pravému viedenskému rezňu, ku ktorému si vždy dával zemiakovú kašu šľahanú so smotanou. Nemeckí novinári zase spomínali, ako Gott u nich navštevoval klub, kde hosťom o polnoci podávali polievky.
Zlatý slávik miloval aj ázijskú kuchyňu a v jednej z prvých čínskych reštaurácii v Prahe bol vyhláseným „štamgastom“. Karel Gott nielen rád jedol, ale taktiež rád varil. Priateľom a partnerkám pripravoval jeho špeciálny tatarák s koňakom alebo sviečkovú s karlovarskou knedľou. Svoj špeciálny recept mal aj na zemiakový šalát, do ktorého pridával jednu netradičnú ingredienciu.
Šalát chcel trošku odľahčiť
Článok pokračuje na ďalšej strane: