V tomto stroganove nie je mäso, no nič mu nechýba. Recept od Surovej dcérky bude chutiť aj mäsožravcom

Ako prílohu môžete zvoliť to, na čo máte práve chuť.
Vydala prvú slovenskú vegánsku kuchársku knihu a na svoj blog pravidelne pridáva chutné aj tradičné recepty, ktoré obmieňa a vylepšuje. Cesta Nikolety Kováčovej, ktorú fanúšikovia poznajú pod prezývkou Surová dcérka, k vegánstvu začala už pred 10 rokmi v Indii. Odvtedy sama prichádza s novými možnosťami, ako tradičné slovenské chute pospájať tak, aby si ich mohli v novom prevedení užiť aj vyznávači tohto životného štýlu.
Všetky slovenské recepty môžu byť vegánske
Jej najväčšou inšpiráciou je to, na čo má sama najväčšiu chuť. „Či sú to bryndzové halušky alebo punčový rez. Rada sa inšpirujem chuťami z môjho detstva a prerábam všetky naše rodinné recepty na vegánske,“ prezradila pre Svet Evity.
Jedným z takýchto srdcových jedál je pre Nikoletu aj stroganov, teda pôvodne ruské jedlo, ktoré niekedy označujú ako minútkový guláš. Zvyčajne sa pripravuje z hovädzieho mäsa. Mladá influencerka na ňom vyrastala a na toto jedlo si spomína už od útleho detstva. Huby, kyslé uhorky a skvelá smotanová omáčka ju vraj nikdy nesklamú, a preto určite nesklamú ani vás.
Jej verzia stroganova je upravená, ale vôbec jej to neuberá na chuti.
Vegan Stroganov podľa Nikolety Kováčovej
Recept nájdete na ďalšej strane: