Plná lásky a chuti. Spravte si tekvicovú polievku podľa Jožka Vajdu a pri jednej porcii nezostanete
Naša herecká legenda prezradila radu do života aj do polievky. Ak ju počúvnete, môže urobiť viac než len dochutiť jedlo.
Herec Jozef Vajda je známy svojim príkladným životným štýlom. Udržiava sa vo forme cvičením, no dbá aj na to, čo konzumuje. Postupne v sebe objavil aj lásku k vareniu, v ktorom ako správny umelec objavil aj kultúrnu úroveň. Jedlo tak už nevníma len ako niečo nevyhnutné a prísne biologické, či ako prejav našej odvekej živočíšnosti.
V jojkárskej relácií Bez servítky pred časom predstavil svoj recept na lahodnú hokkaido polievku. Autorke blogu Motýlia vareška sa tak zapáčila, že ju odvtedy začala variť a recept poskytla aj ďalším ľuďom.
„Vzťah k vareniu mám veľmi pozitívny. Kedysi som to vôbec neovládal, ale popri mojej druhej manželke som sa to naučil a priznám sa, veľmi ma to baví. Keď nie variť, tak aspoň byť pri tom.“ povedal pre TV Varecha slovenský herec, ktorý tvrdí, že keď dáte do jedla pohodu a lásku, tak potom aj chutí. Presne tak to je aj s jeho polievkou.
Polievka "Vajdo hokkaido"
Recept na Hokkaido polievku podľa Jozefa Vajdu nájdete na druhej strane: