Poplačete si, no potom budete v raji. Divinový guláš á la Zdeněk Pohlreich sa bez jednej veci neobíde

Guláš od Zdeňka Pohlreicha si obľúbite aj vy.
Nielen k dobrému posedeniu s priateľmi patrí často poriadny guláš. Existuje množstvo spôsobov, ako tento obľúbený pokrm pripraviť. Čo takto inšpirovať sa známym šéfkuchárom Zdeňkom Pohlreichom? Jeho guláša z diviny s domácimi slaninovými knedlíkmi sa nebudete vedieť nabažiť. Najskôr si síce pri krájaní cibule poplačete, no výsledok bude stáť za to.
Treba si poplakať
Zdeněk Pohlreich je jeden z najpopulárnejších kuchárov v Česku a na Slovensku. Zaujímavé však je, že za kuchára sa vyučil proti svojej vôli a lásku k vareniu nadobudol až počas praxe. Postupne sa z neho stal naslovovzatý odborník s množstvom skúseností. Tým, že vyskúšate jeho guláš, preto určite nič nepokazíte.
Nad dobrým gulášom si trochu poplačete, keďže bez cibule to fungovať jednoducho nebude. „Základom každého dobrého guláša je dostatočné množstvo cibule,“ tvrdí známy šéfkuchár, podľa ktorého sa jej treba poriadne venovať. Nakrájať ju treba najemno a rovnomerne, vysvetľuje vo videorecepte televízie Prima.
Zároveň prezradil rodinné tajomstvo, ktoré dopomôže k lepšej chuti. „Vidíte, ako má tá cibuľa takú nerovnomernú farbu? Pridáme tam preto trochu vody. Tá tmavá cibuľa ofarbí vodu a tá tmavá voda ofarbí svetlejšiu cibuľu,“ vysvetlil odborník. To, samozrejme, nie je všetko. Jeho guláš z diviaka so slaninovými knedlíkmi rozhodne stojí za to.
Recept na guláš á la Zdeněk Pohlreich nájdete na ďalšej stránke.