Marhuľový džem bez umelín a konzervantov. Takto ho každé leto robí šéfkuchár bez čapice Jamie Oliver
Recept neobsahuje žiadne umelé príchute.
Moderoval relácie o varení, napísal niekoľko kuchárskych kníh a pravidelne zverejňuje vlastné tipy na recepty. Obľúbený šéfkuchár bez čapice, Jamie Oliver, prišiel aj s receptom na ten najchutnejší marhuľový džem. Jeho príprava je jednoduchá, možno ho použiť aj ako plnku do koláčov, natrieť na toast, zamiešať do jogurtu alebo naliať do zaváraninového pohára, pekne zabaliť a niekomu darovať.
Užpre samotným varením
Recept neobsahuje žiadne umelé príchute ani konzervanty, len marhule, cukor, citrónovú šťavu a vodu v tom správnom pomere. Jeho chuť a konzistencia sa dá prispôsobiť podľa množstva použitého cukru a dĺžky času varenia. Najlepšie je na prípravu používať zrelé mäkké marhule, jeho chuť tak bude oveľa intenzívnejšia.
Jamie Oliver zdôrazňuje, aby ste marhule nakrájali na rovnomerné kúsky, aby mal džem konzistentnú štruktúru. Počas varenia treba použiť veľký hrniec a penu z povrchu pravidelne odstraňovať lyžicou, aby ostal číry a lesklý.
Zaváraninové poháre musia byť poriadne umyté a suché. Skladovať ho môžete v chladničke alebo v tmavej skrinke, kde vydrží dlhé mesiace.
Marhuľový džem podľa Jamieho Olivera
Článok pokračuje na ďalšej strane: