Mäso treba upokojovať, kôrky odrezávať. S týmito deviatimi trikmi budete kráľom každej grilovačky
Grilovanie na záhradnom grile už neodmysliteľne patrí k jari aj k letu.
4. Kedy uhlie, kedy brikety
Na krátke grilovanie pokojne použite drevené uhlie, ktoré sa veľmi rýchlo rozohreje, ale vydrží horieť kratšiu dobu. Pokiaľ máte spoločnosť, kde sa predpokladá viac chodov a je potrebné udržať ohnisko dlhšie rozpálené, je vhodné použiť brikety. Zvlášť pri nepriamom grilovaní veľkých kusov mäsa, ktoré sa pečú pokojne aj dve hodiny, je vhodné vybrať brikety lisované z tvrdých driev. Len také udržia po veľmi dlhú dobu stálu žiaru bez prikladania.
5. Okrajujte kôrku toastu
Na grile si môžete pripraviť aj toasty z bieleho chleba. Než ho položíte na gril, okrájajte kôrku, aby sa v žiare nekrútil. Je to podobné, ako keď sa narezávajú okraje mäsa, než ho vložíte na panvicu.
6. Používajte misku s vodou
Pri nepriamom grilovaní je ideálne pod mäso vložiť misku s vodou. Jednak do nej bude odkvapkávať stekajúci tuk, jednak odparujúca sa voda vytvorí v zavretom grile vlhkú atmosféru, podobne ako by ste piekli mäso v rúre s vyvíjačom pary. Alebo ako keď pečenie s parou používajú kuchári v profesionálnych kuchyniach.
Článok pokračuje na ďalšej strane: