Stačí vám pár ingrediencií. Jednoduchého veľkonočného barančeka podľa Gizky Oňovej zvládne každý
Veľkonočný baranček môže slúžiť ako dekorácia, ale aj ako dobrota.
Veľkú noc miluje pre jedlo, ale najmä preto, že sa konečne zíde so všetkými, ktorých miluje. Gizka Oňová dodržiava veľkonočné tradície, medzi ktoré neoddeliteľne patria aj tradičné jedlá a pochúťky. Aj keď priznala, že počas sviatkov si najlepšie vychutná údenú šunku, so svojimi fanúšikmi sa cez Plusku podelila aj o jednoduchý recept na sladkého barančeka, ktorého zvládnu upiecť aj začiatočníci.
Sviatky jedla a rodiny
„Nedám dopustiť na varenú šunku s dobrým chrenom ešte za horúca a môže sa tá šunka aj triasť,“ prezradila v Teleráne televízna svokra a autorka kuchárskych kníh, ktorá sa nevie dočkať veľkonočných dobrôt a dobrej spoločnosti. „Ten pondelok má byť hlavne o komunikácii, na to sa ja teším. Jeden rok bolo u mňa v paneláku 21 ľudí,“ spomínala.
Gizka Oňová má aj tri vnúčatá, ktoré žijú v zahraničí a ktorým od útleho detstva pripomínala dôležitosť veľkonočných sviatkov. „Povedala som si, že tieto zvyky sa musia dodržať a je jedno, kde budú žiť. Ide aj o jedlá, ale hlavne o to, aby pochopili, že tie sviatky sú o tom, aby sa zišla rodina,“ prezradila v Teleráne televízna svokra, ktorá s vnúčatami zdieľa aj svoje legendárne recepty. Jedným z nich je aj recept na veľkonočného barančeka, ktorý môže slúžiť ako dekorácia, ale aj ako dobrota.
Jednoduchý veľkonočný baranček
Článok pokračuje na ďalšej strane: