Ako skladovať rozrezané avokádo tak, aby nestmavlo? Adam s Kickou poznajú jednoduchý trik
Avokádo má pre naše telo množstvo benefitov.
Je chutné, zdravé, no po rozrezaní rýchlo sčernie. Ak aj vy patríte k milovníkom avokáda, ale bojujete s jeho správnym uskladnením, naši kolegovia z Dobrého rádia majú pre vás overenú radu. Ak si chcete avokádo v chladničke udržať čerstvé čo najdlhšie, stačí, ak sa budete držať tohto postupu.
„Ak chcete, aby vám avokádo vydržalo v chladničke dlhšie, tak ho musíte zatvoriť do nádoby spolu s polovicou cibule,“ radia moderátori s tým, že možností je v tomto prípade viacero. „Ešte je taký trik, že prekrojenú polovicu avokáda môžete pokvapkať citrónom a zabránite tak zhnednutiu,“ dopĺňa Kicka.
[ Dobré rádio - hovoríme len dobré správy • Frekvencie • Online stream ]
Mnohé štúdie dokazujú, že avokádo je veľmi prospešné pre vaše zdravie. Zatiaľ čo väčšina ovocia obsahuje najmä sacharidy, avokádo je veľmi bohatým zdrojom zdravých tukov či bielkovín. Obsahuje tiež vysoké množstvo vitamínu E a vitamínu C, čo sú významné antioxidanty.
Avokádo je bohaté aj na vitamín B6, dôležitý pre správne fungovanie nervovej sústavy, a na draslík, železo a horčík. Ako uvádza portál Zdravopédia, pre svoje vyživovacie kvality sa odporúča osobám s kardiovaskulárnymi problémami a chorobami nervového systému.