Životným elixírom pána Ivana Hričovského sú jablká. Zjedzte jedno denne a lekárov uvidíte len z diaľky
Nezáleží na tom, či červené, zelené, skoré, veľké, malé – dôležitý je jeho obsah a čo všetko dokáže, hovorí obľúbený pomológ.

Ivan Hričovský je známou tvárou slovenských záhradkárov a ovocinárov, ktorí sa držia jeho odborných rád už celé desaťročia. Nestor nášho ovocinárstva tento rok oslávil 91. narodeniny a tajomstvo svojej dlhovekosti pripisuje aj jednému konkrétnemu ovociu, na ktoré nedá dopustiť.
Vložený príspevok z Facebooku: https://www.facebook.com/photo/?fbid=7373879865970696&set=pcb.7373886555970027
Stačí jedno denne
„Jablko denne. V starom anglickom porekadle „an apple a day keeps the doctor away“ (jedno jablko denne a doktorom sa úplne vyhnete, pozn. red.) je kus pravdy. Jedzme aspoň jedno jablko denne. Obsahuje totiž rozpustnú i nerozpustnú vlákninu,“ uviedol na sociálnych sieťach.
Oba druhy vláknin podľa Hričovského pomáhajú pri redukcii hladiny cholesterolu a znižujú riziko tvrdnutia artérií, mozgovej porážky, srdcového infarktu. „Nerozpustná jablčná vláknina odstraňuje LDL z tela, kým jej rozpustná vláknina pektín znižuje množstvo LDL cholesterolu vyrobeného v pečeni,“ uviedol Ivan Hričovský, pre ktorého je jablko najlepším životným elixírom.
Slovenské jablká alebo zahraničné?
Článok pokračuje na ďalšej strane: