Nízkotučným jogurtom príliš nefandí. Odborníčka na zdravú výživu Diana Kemp nám prezradila ich tajomstvo
Pokiaľ si sledujete kalorickú hodnotu jedla, zbystrite pozornosť.
Racionálne, zdravo a chutne. Tak znie heslo odborníčky na zdravú výživu Diany Kemp. Je ale všetko s nálepkou zdravé naozaj zdravé? Kolegovia z Dobrého rádia sa jej spýtali, ako sú na tom nízkotučné jogurty, prípadne nízkotučné mlieko.
Pravdou je, že Diana im príliš nefandí, pokiaľ nie sú určené pre pacientov so špecifickou diagnózou. „Tuk má v jogurte svoju úlohu a vďaka nemu má jogurt svoju konzistenciu,“ zhodnotila pre naše Dobré rádio.
„Pokiaľ ten tuk z jogurtu odchádza preč alebo ho odoberajú, musia ho niečím nahradiť," zdvíha varovný prst s tým, že v tomto procese sa do obľúbenej pochúťky dostáva množstvo neželaných prísad. „Práve tým, že do toho pridajú rôzne zahusťovadlá vo forme škrobov, prípadne želatíny, tak sa môže ich kalorická hodnota navýšiť," vysvetľuje Diana tajomstvo nízkotučných jogurtov.
[ Dobré rádio - hovoríme len dobré správy • Frekvencie • Online stream ]
Pokiaľ si teda sledujete kalorickú hodnotu jedla, zbystrite pozornosť. „To že je nízkotučný neznamená aj to, že je nízkokalorický,“ uzatvára.