Dobré noviny
Poznáte vitamíny krásy? Nájdete ich v ovocných a zeleninových šťavách
Inzercia
Inzercia

Poznáte vitamíny krásy? Nájdete ich v ovocných a zeleninových šťavách

— Foto: Kaufland

Trápi vás bledá, povädnutá a dehydrovaná pleť? Možno jej chýbajú tie „správne“ vitamíny.

Určite to poznáte. Naša pokožka veľmi rýchlo reaguje na akýkoľvek nedostatok spánku, hydratácie, či správnej výživy. Pokiaľ je tá vaša po náročnej zime suchá a precitlivená, so sklonom k zvýšenej tvorbe akné, okrem výberu vhodnej kozmetiky nezabúdajte v týchto dňoch ani na úpravu jedálnička. Nemal by v ňom chýbať najmä dostatok čerstvého ovocia a zeleniny.

Poznáte vitamíny krásy?

Za vitamíny, zodpovedné okrem iného za stav našej kože, sa považujú najmä vitamíny A, B alebo E. Rovnako dôležité je prijímať vitamín C, ktorý nielenže pomáha pri regenerácii buniek, ale tiež zvyšuje tvorbu kolagénu a spomaľuje tak proces starnutia.

Náš tip: Skvelým spôsobom, ako si po náročnej zime rýchlo a chutne doplniť vitamíny do jedálnička, sú čerstvé šťavy. Pokiaľ si ich nestíhate pripraviť doma, pestrý výber kvalitných i cenovo výhodných ovocných a zeleninových štiav nájdete napríklad v Kauflande. Ak siahnete po produktoch pod privátnou značkou K-Bio, môžete si byť istí, že neobsahujú farbivá, chuťové zvýrazňovače ani umelé arómy.

Dodajte vašej pokožke šťavu

Vyskúšajte recept na šťavnatú kašu od foodblogerky Lenivej kuchárky a vykročte do ulíc s tvárou rozžiarenou ako jarné slnko. Prajeme dobrú chuť.

Ingrediencie:

100 g celozrnných ovsených vločiek K-Bio
50 g celozrnných špaldových vločiek K-Bio
200 ml mlieka
100 ml jablkovej šťavy K-Bio
1 vajce
2 jablká
2 hrušky K-Bio
100 g čučoriedok K-Bio
25 g mandlí
2 PL medu
2 ČL orieškového masla
1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
1 ČL škorice
grécky jogurt/kyslá smotana

V miske zmiešame ovsené a špaldové vločky s práškom do pečiva a škoricou. V druhej miske zmiešame tekuté ingrediencie - vajce, mlieko, jablkovú šťavu K-Bio, orieškové maslo a lyžicu medu. K mokrým surovinám prisypeme suché a metličkou dobre premiešame. Zmes prelejeme do zapekacej misky vymazanej maslom. Pridáme na menšie časti nakrájané jablká a hrušky a lyžicou jemne premiešame. Na záver zmes posypeme čučoriedkami a mandľami, ktoré sme pomiešali s lyžicou medu. Vložíme do rúry, vyhriatej na 180°C, a pečieme 30 až 35 minút. Pred servírovaním ozdobíme čerstvými čučoriedkami a lyžicou gréckeho jogurtu alebo kyslej smotany.

Už ste čítali?