Dobré noviny
Heribanovci robia zemiakové placky už celé generácie. Skrývajú v sebe jednu netradičnú prísadu
Dobré noviny
Dobré noviny

Heribanovci robia zemiakové placky už celé generácie. Skrývajú v sebe jednu netradičnú prísadu

Tamara Heribanová s rodinou
Tamara Heribanová s rodinou — Foto: Instagram - @tamaraheribanova

Zemiakové placky sú alchýmia, priznala Tamara Šimončíková Heribanová.

Tamara Šimončíková Heribanová je nielen úspešnou spisovateľkou a jazykovedkyňou, ale aj inšpiratívnou mamou a kuchárkou. Je známa svojou láskou ku krojom a tradíciám a k tým sa rada vracia aj v kuchyni. Na svojom Instagrame zdieľa obľúbené slovenské klasiky, ktoré v jej rodine varia už niekoľko generácií. Legendárne zemiakové placky sa Tamara naučila variť podľa otca, ktorý na tento svet podľa nej neprišiel ako rodený kuchár, no napriek tomu jeho zemiakové placky vždy milovala.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Tamara Šimončíková Heribanová (@tamaraheribanova)

Keď varil otec

„Pamätám sa na nedele, keď mala mamka službu v telke a tatko ostal s Babsynkou a so mnou doma. Sám. A robil nám obed. Pamätám na tú sekundu, keď položil na tanier zemiakovú placku a my sme ju horúcu fúkali, potom s pôžitkom jedli,“ spomínala na blogu Tamara.

Jej otec Jozef Heriban v relácii Bez servítky pred rokmi priznal, že variť sa naučil ako študent, no keď sa oženil, nahradila ho manželka a dcéry. „Keď je silná konkurencia, tak ten najslabší sa dostane postupne mimo. To sa stalo aj mne. Keď som bol mladý, varil som, ale už nevarím. Čo ešte viem uvariť, sú zemiakové placky,“ prezradil vtedy Jozef Heriban, ktorý recept na placky prenechal aj svojím dcéram. Skrývajú v sebe jednu zvláštnu ingredienciu, ktorú Tamara Heribanová dokonca označila za kontroverznú.

Zemiakové placky

Článok pokračuje na ďalšej strane:

Časť 1 / 2

Už ste čítali?