Dobré noviny
Stačí vám droždie a 15 minút. Mária Čírová má úžasný recept na rožky pre tých, ktorí nemajú čas
Dobré noviny
Dobré noviny

Stačí vám droždie a 15 minút. Mária Čírová má úžasný recept na rožky pre tých, ktorí nemajú čas

Mária Čírová
Mária Čírová — Foto: Instagram - @mariacirova

Pečivo je vhodné pre tých, ktorí nemajú čas kváskovať.

Na rožky od Márie Čírovej budete potrebovať:

Ingrediencie na 18 rožkov:

  • 350 g hladkej múky
  • 250 ml mlieka
  • 25 g rozpusteného masla
  • 25 g čerstvého droždia
  • 1 lyžička cukru
  • 1 lyžička soli

Postup:

Najskôr si pripravíme kvások – z mlieka odoberieme 100 ml, zohrejeme ho, aby bolo vlažné a pridáme doň cukor a rozdrobené droždie. V druhej miske premiešame múku so soľou, pridáme rozpustené maslo a nakoniec aj kvások. Vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré rozdelíme na dva bochníky. Tie následne vyvaľkáme na okrúhle placky hrubé pol centimetra. Každú z nich rozdelíme na štyri časti a zrolujeme smerom od širokých koncov, aby mala tvar rožka. Cíp by mal byť dole, a práve naň položíme rožky, keď ich dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru rozohrejeme na 180 stupňov Celzia a rožky necháme 15 minút na pekáči ešte vykysnúť. Potom ich potrieme zvyšným mliekom a pečieme 15 až 20 minút dozlatista.

Časť 2 / 2

Už ste čítali?