Dobré noviny
Vylepšené francúzske zemiaky od Ivety Malachovskej milujú úplne všetci. Kľúčom je špeciálna prísada
Dobré noviny
Dobré noviny

Vylepšené francúzske zemiaky od Ivety Malachovskej milujú úplne všetci. Kľúčom je špeciálna prísada

Iveta Malachovská
Iveta Malachovská — Foto: TASR/Pavol Zachar, pixabay.com

Známu moderátorku zapájali do varenia už odmalička, nie vždy jej to bolo po vôli.

Recept na Ivetine vylepšené francúzske zemiaky

Ingrediencie:

  • 1 kg varených zemiakov
  • 250 ml smotany na varenie
  • 250 g tvrdého syra
  • 1 klobása
  • 4 varené vajcia
  • dve hrste hrášku
  • soľ, čierne korenie, mletá červená paprika
  • maslo
  • olej na potretie pekáča
  • opečená slanina, mladá cibuľka

Postup:

Uvarené zemiaky ošúpte a potom nakrájajte na tenké plátky. Klobásu potom treba nakrájať na kolieska a tie opiecť na panvici. Následne vajcia uvarené natvrdo nakrájajte na plátky. Do vymasteného pekáča rozložte zemiaky, na ne poukladajte klobásu, vajcia a hrášok. Na to všetko rozložte ďalšie zemiaky, ktoré ochuťte kúskami masla, soľou, korením a paprikou. Na záver zalejte smotanou.

Pečte odkryté na 180 °C približne 25 až 30 minút, následne posypte syrom a ešte pár minút zapečte. Iveta Malachovská francúzske zemiaky podáva ozdobené opečenou slaninkou, prípadne mladou cibuľkou s kyslými uhorkami.

Časť 2 / 2

Už ste čítali?