Paprikáš robí inak, halušky sa samy šmyknú dolu krkom. Zuzka Tlučková sa naučila variť od mamy
Celé detstvo sa jej v kuchyni plietla pod nohami a naučila sa od nej variť. Mamina bola fantastická kuchárka, netají Zuzana Tlučková.

Recept na kurací paprikáš s maslovými haluškami je pre štyri až šesť porcií, príprava trvá asi hodinu.
Postup prípravy je jednoduchý. Kurča umyjeme a rozporcujeme, na oleji potom do sklovita osmažíme cibuľu, ktorú predtým nakrájame nadrobno. Pridáme aj nadrobno nakrájaný cesnak a po chvíli mletú papriku. vložíme mäso, necháme ho zatiahnuť zo všetkých strán a potom zalejeme vývarom. Osolíme, okoreníme a dusíme asi 45 minút.
Medzičasom pripravíme halušky. Dobre zmiešame všetky suroviny a necháme 10 minút postáť. Potom ich cez haluškovač hádžeme do vriacej osolenej vody a keď halušky vyplávajú, varíme ich ešte minútu. V smotane na šľahanie poriadne roztrepeme múku a pomaly, za stáleho miešania ju pridáme do paprikáša. Prevaríme ešte asi dve-tri minútky.
Ak treba, paprikáš dochutíme a podávame s maslovými haluškami. Na tanieri ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.