Dobré noviny
Zemiakový šalát, ako ho robil Karel Gott. Pridával jednu špeciálnu prísadu a hostia sa ho nevedeli dojesť
Dobré noviny
Dobré noviny

Zemiakový šalát, ako ho robil Karel Gott. Pridával jednu špeciálnu prísadu a hostia sa ho nevedeli dojesť

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. — Foto: Wikimedia Commons (Honza Groh; David Sedlecký)

Karel Gott mal na zemiakový šalát svoj vlastný recept.

K Vianociam neodmysliteľne patrí zemiakový šalát, ktorý robí každý trochu inak. Neexistuje jeden správny recept. Niekto má radšej krémovejšiu verziu, niekto vynecháva vajíčko a aj veľkosť zemiakov sa v každom šaláte líši. Ak hľadáte nový tip na zemiakový šalát, inšpirujte sa receptom Karla Gotta.

Vložený príspevok z Facebooku: https://www.facebook.com/cojemedoma/photos/basw.AbqQC9Q7TIVuFgeSVR778huJGKvTqAcCeMfqBOO01cbLRig42BNvll3_pNRQruqcNACQ5zRoykm1aWY5O7PWVrV_8_ceOT135vpv3i2gc3mOA5pzphBhkVR0gBJPv14G6kh5s_Svmyuy5CU84o4mrNtD-3H4LYxzwyO4doU_5aHz5A/773813582961367/?opaqueCursor=AbqpM1IKalTrmTHDK_NqUQ-e77RBDea3PrDBsg0ug5wep-Efw6rkf0wDeStdOmQ8r-gW-9QavKEXoT1RbzQDOKRejNxwPem7KmteC1sYq1DHfhosvdDcTKgk5xFS1pZY_npeC00CeZsQeHUq5wY3i1ME8SmYlrSDqVuDuNjM9whEV37cIAYVQK6FwEhX_hYTfj6XybbCXQElfvnDXb7BH4tjgG6TsDyc92yMoxfBOS7ovO7zN0q_axowBJz6OsPlJJemiuoDt13-6oYZi6Kin_C-_7L04N_X010y5hLgc0m_J8_SzbImGLucLynic3KNqUPz1sKNST5tf88dOQx2sb-s-Q6jHHzjWNFR82gFJ4SdOLq__-iJYBzEDfgkD8DDRnQYZztKAT8fYEJZxBSzVXb6J5qygtiBG1NYt6g5Y-gpIJ7BrTV01EAAVMhdU61U7fG92ZjOkqBTiceq5MyIcbEhRt_Ws4buShoN39EW4sOLExOZlt3h1ugN5e0R7NsUlhDSphwWQT17oh7tee4bDE5wBAtpbY4Nq47S9avYKfM4qu8ssdvdt-MD68P45NJsyVKOn41e3yyAeJT8_eSU_vBQRHJOrMA18UTU9eCw0JP6U-vsVDP1LZ1uI9Dxq-BnMFfBM2yH1zyFw8HZSLl255aXhe-gorho95VymoLGd_1laORiLGNxmyq-ocgxld4AecxZqwtDhGUUMzcRVjnh7G9vYDIX6U8xEmbYO8N94cgaVJ5T5eG70Q1ER7RVX5nvO_UVoUK4BV7YVdiIrnz1GWRqVdr4JMLWGneDq3iuW3tLq9axJaIOQ7GRHoGCuq1NIUL1g_JQbKzeK7aIJfcIzWuc

Miloval jedlo a varenie

Karel Gott bol vyhláseným gurmánom. Keďže mu komunisti nezakazovali koncerty v zahraničí, mal možnosť ochutnať jedlo z celého sveta. V Rakúsku nikdy neodolal pravému viedenskému rezňu, ku ktorému si vždy dával zemiakovú kašu šľahanú so smotanou. Nemeckí novinári zase spomínali, ako Karel Gott u nich navštevoval klub, kde hosťom o polnoci podávali polievky. 

Zlatý slávik miloval aj ázijskú kuchyňu a v jednej z prvých čínskych reštaurácii v Prahe bol vyhláseným „štamgastom“. Karel Gott nielen rád jedol, ale taktiež rád varil. Priateľom a partnerkám pripravoval jeho špeciálny tatarák s koňakom alebo sviečkovú s karlovarskou knedľou. Svoj špeciálny recept mal aj na zemiakový šalát, do ktorého pridával jednu netradičnú ingredienciu.

Vložený príspevok z Facebooku: https://www.facebook.com/photo/?fbid=4851888084846518&set=bc.Abpq3zSs-4m1hW5kHw23AufdXh5qB52vBw2kvXlm5pTxzO2-e6xCjpS7mXsHyQFU28EG3Ob33Qbq8-eU77aQ9JKuMtnyzteKaOfvQX65BRqgjm61oK0PvnquAEcLKOiq_BkHzdw7uv1W2n5zq-Q5z8S-&opaqueCursor=AbrBqbZl_Rtw70ld33GjOr0dYeFv5qtaV0bEHQE5WwVH5y9ZZ2t5nZCI_o3zv7pEHqQpk3HD3dMzQjyDNaDLhNmLqxOeNDmeV4ViajCiWE2JJKtiCuBQFHafgQK5Q68rBo-TIuXWlXvMxVdIbUPqYTDKYCPZFFRHtQayluHG0LHO_Zqg9JNFL-GEVwIu3T1HwxbY-9ODmnIGrCTArAffJpMSglWDRcXJH9LyLg5-C15iPZOY5HshMz0X_5na_MAYvLyezEEzwzA5GMJ6kqDqNdmF0DlLTcqs2rLPjzf56xQlR9Yak1dlmQ0hXGF5r1NbtlfThBKqPMHHkDydNn-_NK1nAv8n3Fa65oi8KzGTzqhzw4OSiwYYgpdv1Kcq9LkiwwEHJzf2SeLT8lrgnl5WQyBfXJq9smn6sCe-hDb4J-WOiKZvjfBGmP-_1Xx2eF5Mn1h2lebWMPP9iQ08achbJI-himASnnJykwbG4clWPq9ukeJtHgPl6iWsFurQ6LQnC8u_Y5I3geKRbmcT8T-Q_wywLK9SXRjot4HVVf_fZ1IBz_1x2epoS0BvP5JdEcoykJhMNvdjd7Bt1uG5-cSVRzjH

Šalát chcel trošku odľahčiť

Článok pokračuje na ďalšej strane:

Časť 1 / 2

Už ste čítali?