Zemiakový šalát, ako ho robil Karel Gott. Pridával jednu špeciálnu prísadu a hostia sa ho nevedeli dojesť
Karel Gott mal na zemiakový šalát svoj vlastný recept.
K Vianociam neodmysliteľne patrí zemiakový šalát, ktorý robí každý trochu inak. Neexistuje jeden správny recept. Niekto má radšej krémovejšiu verziu, niekto vynecháva vajíčko a aj veľkosť zemiakov sa v každom šaláte líši. Ak hľadáte nový tip na zemiakový šalát, inšpirujte sa receptom Karla Gotta.
Miloval jedlo a varenie
Karel Gott bol vyhláseným gurmánom. Keďže mu komunisti nezakazovali koncerty v zahraničí, mal možnosť ochutnať jedlo z celého sveta. V Rakúsku nikdy neodolal pravému viedenskému rezňu, ku ktorému si vždy dával zemiakovú kašu šľahanú so smotanou. Nemeckí novinári zase spomínali, ako Karel Gott u nich navštevoval klub, kde hosťom o polnoci podávali polievky.
Zlatý slávik miloval aj ázijskú kuchyňu a v jednej z prvých čínskych reštaurácii v Prahe bol vyhláseným „štamgastom“. Karel Gott nielen rád jedol, ale taktiež rád varil. Priateľom a partnerkám pripravoval jeho špeciálny tatarák s koňakom alebo sviečkovú s karlovarskou knedľou. Svoj špeciálny recept mal aj na zemiakový šalát, do ktorého pridával jednu netradičnú ingredienciu.
Šalát chcel trošku odľahčiť
Článok pokračuje na ďalšej strane: