Pieštanskí cukrári vykúzlili rekordnú tortu. Sladký obor vážil viac ako tonu a minuli naň 1320 vajec
Nový slovenský rekord padol pri príležitosti 110. výročia otvorenia prvého 5-hviezdičkového hotela na Slovensku.
Prvomájová nedeľa sa v Piešťanoch neniesla len v znamení stavania tradičného mája, ale aj v znamení krájania rekordnej, 110 metrovej torty. Symbolicky s ňou svoje 110. narodeniny oslávil prvý 5-hviezdičkový hotel na Slovensku - Thermia Palace v Piešťanoch.
Krájanie najdlhšej doteraz zdokumentovanej slovenskej narodeninovej torty sa konalo na piešťanskom Kolonádovom moste, pričom ju pripravil tím cukrárok cukrárky Slovenských liečebných kúpeľov Piešťany pod vedením šéfkuchárky Lindy Fukasovej. Ako uviedol portál čas.sk, torta vážila neuveriteľných 1 100 kilogramov a použili na ňu 1320 vajec, viac ako 145 kilogramov múky, množstvo cukru, marhuľového džemu ale aj čokolády a s hrdosťou sa tak zapísala do Knihy slovenských rekordov.
Pri príležitosti osláv pripravila organizácia cestovného ruchu Rezort Piešťany bohatý prvomájový program a návštevníkom, ktorí prišli cukrárky podporiť pri zisku slovenského rekordu, zahrala swingová kapela Funny Fellows.