Dobré noviny
Celý personál musel odísť do karantény a hrozilo, že reštaurácia zatvorí. Zachránil to kaderník odvedľa
Tímea Gurová
Tímea Gurová

Celý personál musel odísť do karantény a hrozilo, že reštaurácia zatvorí. Zachránil to kaderník odvedľa

Barber od vedľa zastúpil na víkend zamestnancov blízkeho podniku, ktorí sa ocitli v karanténe.
Barber od vedľa zastúpil na víkend zamestnancov blízkeho podniku, ktorí sa ocitli v karanténe. — Foto: Instagram: wurstbarjc

Tržby za posledný pekný víkend v tomto roku pomohol zachrániť barber. Zatvoril svoje kaderníctvo a miesto toho čapoval pivo v obľúbenom podniku.

NEW JERSEY 24. novembra – Majiteľ menšieho baru Aaron Kahn dostal zlú správu. Jeden z jeho čašníkov mu oznámil, že bol pozitívne testovaný na Covid-19. Prevádzka sa pritom pripravovala na posledný pekný a teplý víkend v tomto roku, ktorý mal prilákať viac zákazníkov.

Americké podniky môžu mať v súčasnosti, podobne ako u nás, otvorené iba terasy. Aaron však nevidel inú možnosť, ako poslať všetkých 20 zamestnancov do karantény, kým sa nepodrobia testu.

Na Instagram podniku zdieľal príspevok, ktorým upozornil zákazníkov, že Würstbar musí kvôli koronavírusu zatvoriť, keďže tam nemá kto pracovať.

„Bolo 24 °C a my sme mali pred sebou jeden z posledných krásnych víkendov sezóny. Nevidel som však inú možnosť,“ hovorí Aaron pre WashingtonPost.

Zmieril sa s vidinou ušlého zisku a zavolal svojmu barberovi, aby zrušil pravidelný termín. Fersa má holičstvo len pár metrov od podniku. Vyrazil za priateľom a ponúkol sa, že cez víkend zavrie svoje priestory a môže miesto toho obsluhovať na jeho terase.

Celé sprepitné nechal zamestnancom

Fersa do víkendovej služby zobral aj priateľa Joea. Namiesto strihania nožnicami čapovali pivo, jablčný mušt a zohrievali bavorské praclíky.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa WÜRSTBAR (@wurstbarjc)

„Virile barber shop dnes obsadilo Würstbar, aby pomohlo zamestnancom v karanténe. Počasie je príliš pekné na to, aby sme susedom podnik zatvorili,“ napísal Fersa na svoj profil a všetkých pozval na pivo aj praclíky.

Vraví, že si svoju službu užil a dávno sa tak dobre nezasmial ako pri obsluhe zákazníkov. Za svoju prácu odmietol dostať zaplatené a aj celodenné sprepitné venovali personálu.

„Je to skvelý sused. Je prínosom pre okolie a v mojom podniku sa pre neho vždy nájde voľný stôl,“ dodal majiteľ baru.    

Už ste čítali?