Dobré noviny
Skleníky i vzduchové bubliny – reštaurácie hľadajú spôsob, ako si udržať zákazníkov na terasách
Tímea Gurová
Tímea Gurová

Skleníky i vzduchové bubliny – reštaurácie hľadajú spôsob, ako si udržať zákazníkov na terasách

Bublina okolo každého stola dokáže zvýšiť teplotu vnútri až o 10 stupňov.
Bublina okolo každého stola dokáže zvýšiť teplotu vnútri až o 10 stupňov. — Foto: Instagram: Cafedusoleilnyc

Protiepidemiologické opatrenia v mnohých krajinách sveta zakázali reštauráciám púšťať zákazníkov do vnútorných priestorov. Tie si teda museli poradiť inak.

USA 5. novembra – Majiteľom reštaurácií dáva hľadanie nových kreatívnych riešení zabrať. Protiepidemiologické opatrenia vyhnali stravníkov z vnútorných priestorov na terasy, preto musia vymyslieť, ako uchovať v teple aj jedlo, aj zákazníkov.

Vybavenie vonkajšieho sedenia reštaurácií, ktoré by udržal terasy čo najdlhšie vyťažené, žne posledné roky obľubu bez ohľadu na pandémiu. Aj výskumu dokazujú, že v prípade zlého počasia a nemožnosti sedenia von je o 14 percent vyššia návštevnosť reštaurácií, píše portál CNBC.

Udržať zákazníkov za každú cenu

Niektoré podniky radšej svoje priestory zatvoria, iné sú ochotné investovať ďalšie tisíce do vybavenia vonkajšieho sedenia s nádejou, že prežijú.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa A16 (@a16sf),

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa A16 (@a16sf),

Talianska reštaurácia A16 v Kalifornii ponad stoly na terase postavila drevený rám a jednotlivé stoly oddelila plachtou. Strecha pribudne aj nad parketom a k stolom na terase aj hrejivé lampy.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Coconut Club (@hellococonutclub),

Coconut Club vo Washingtone zas vytvoril vo svojom vonkajšom sedení skleník. Dvadsaťtri metrov dlhý skleník je o dosť lacnejší ako svadobné stany a pomáha udržiavať teplo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Cafe du Soleil (@cafedusoleilnyc),

Reštaurácia na Manhattane sa už v júli vybavila vzduchovými bublinami. Každý stôl má vlastnú. Majiteľ podniku s názvom Cafe Du Soleil pre New York Times povedal, že teplota pri stole sa vďaka bubline zvýši aj o 10 stupňov.

Už ste čítali?