Dobré noviny
Evelyn sa na letné garden party vyzbrojila tipmi od skutočných profíkov
Dobré noviny
Dobré noviny

Evelyn sa na letné garden party vyzbrojila tipmi od skutočných profíkov

Evelyn s Martinom Korbeličom a Miroslavom Telehaničom.
Evelyn s Martinom Korbeličom a Miroslavom Telehaničom. — Foto: PR.Konektor

Obľúbená komička sa podelila o recept na svoj nový obľúbený drink s mätou, ktorý zvládnete aj vy.

BRATISLAVA 12. augusta - Príbehy leta 2020 sa nečakane presťahovali z festivalových areálov do našich záhrad, balkónov či obývačiek. Ste novopečeným párty hostiteľom aj Vy? Chcete sa blysnúť a prekvapiť kamarátov novými príbehmi chutí či molekulárnou kuchyňou? 

Aj Evelyn už vie, aké to je mať v repertoári na ohúrenie návštevy iba oravský welcome drink. Po najlepšie tipy a rady si treba ísť k odborníkom z fachu, ktorých hviezdne tipy určite osviežia aj vašu garden party.

Prekvapte chuťové bunky novými kombináciami 

Tipov na drinky s exotickými prísadami sa v prehliadačoch ponúka naozaj neúrekom, no predsa radšej uprednostňujeme ingrediencie, ktoré nájdeme bežne doma. Dá sa aj z takýchto prísad pripraviť prekvapivá letná chuť a dosiahnuť zaručený wow efekt?  Určite áno. Takú mätu má doma takmer každý a jej svieža chuť je na leto ako stvorená. Aj Evelyn je, ako sa sama vtipne nazvala „stará mätárka“ a tú svoju rastlinku raz týždenne ľahko resuscituje. Stala sa preto spoločným menovateľom mnohých trikov, ktoré ju naučil ostrieľaný profesionálny barman Miro Telehanič. S chuťami vie naozaj čarovať a dostal za svoje nápady nejednu prestížnu cenu. Spolu s kamarátom vyrábajú vlastnú značku sirupov, ktorá bola právom nominovaná aj na barové oscary. Naučí aj Vás, čo je to macerát či espuma alebo ako premeniť vyprchané víno od suseda na lahodný sirup. 

Posúďte sami. Vyskúšajte si doma tento svieži letný drink:

LEVELYN aka Herbálny Atomizér

2 cl mätového sirupu s kardamonom a sójovou omáčkou
1 dcl prosecca / šumivého vína
pár kvapiek propolisu
mäta
medovo-bylinkový likér na arómu

Príprava je naozaj jednoduchá a chuťou zaručene prekvapíte. Okrem toho výrazy ako fermentovaný kaleráb, lyofilizovaná malina či espuma sa stanú bežnou súčasťou vášho hostiteľského slovníka, ktoré s úžasom ocení aj váš sused. 

Evelyn s kuchárom Martinom Korbeličom a moderátormi Verou Wisterovou a Marcelom Forgáčom.
Evelyn s kuchárom Martinom Korbeličom a moderátormi Verou Wisterovou a Marcelom Forgáčom. Foto: PR.Konektor

Alchýmia v kuchyni

Pre odvážnejších hostiteľov ponúka Martin Korbelič, obľúbený slovenský šéfkuchár známy z televíznych obrazoviek, recept na prípravu sférickej gule. Čo to tá sférická guľa vlastne je? Rovnakú otázku si samozrejme kládla aj Evelyn. Molekulárna kuchyňa sa môže na prvý pohľad javiť komplikovane, zvládnete ju ale jednoducho aj doma. Koniec koncov, poradila si s ňou hravo aj Evelyn, ktorej obľúbeným párty trikom bol dovtedy „šejkerský minimál“. Spolu s Martinom sa známa komička naučila, čo k tomu potrebuje a či ku konzumácii potrebujete mať ústa ako herečka Julia Roberts. Oku ulahodí spôsob servírovania na machu a pare, z ktorého prípravy sa môže podľa hostiteľského tipu od Evelyn jednoducho stať spoločenská aktivita pre celú partiu. Chutný finger food môžete dozdobiť domácimi sušenými jahodami, mätovým olejom či prachom, ale aj zeleným jahodovým „čipsíkom“. Okrem toho, všetky suroviny sú čisto prírodné. Čo viac si priať?
 
Vyskúšajte aj ďalšie triky od tejto zohratej trojice a aj o vašej párty sa bude ešte dlho rozprávať. Talkshows a workshopy nájdete aj naďalej v archíve Bezdymovej zóny (18+) tu. V úlohe moderátorov uvidíte dokonale zohratých kolegov, Veru Wisterovú a Marcela Forgáča, takže je sa na čo tešiť.

Túto zónu priniesla spoločnosť Philip Morris Slovakia, ktorá sa dlhodobo sústredí na vývoj bezdymových výrobkov a jej víziou je budovanie budúcnosti bez dymu. V portfóliu spoločnosti je „bezdymovosť“ zastúpená zariadením na nahrievanie tabaku IQOS, ktoré tabak nespaľuje, ale ho iba nahrieva a tak nevzniká dym, ale aerosól.

Článok vznikol v spolupráci s PR.Konektor.

Už ste čítali?