Exprezidenti si pochutnali na grilovanej bravčovej panenke, jedlo si pochvaľovali
Grilovaná bravčová panenka s hubami na masle, šalotkovým džemom, smotanovo-vínnou omáčkou a domáce zemiakové šúľance boli hlavným jedlom, na ktorom si v piatok pochutnali bývalí prezidenti.
Bratislava 17. januára (TASR) – Grilovaná bravčová panenka s hubami na masle, šalotkovým džemom, smotanovo-vínnou omáčkou a domáce zemiakové šúľance boli hlavným jedlom, na ktorom si v piatok pochutnali bývalí prezidenti. Tí absolvovali v Prezidentskom paláci spoločný obed so súčasnou hlavou štátu Zuzanou Čaputovou.
„Prvé reakcie boli také, že boli spokojní," povedala prezidentka po obede s tým, že menu vyberala spolu s kolegami. Ako doplnila, vyhnúť sa chceli tomu, čo nemajú exprezidenti radi. V Prezidentskom paláci sa kuchyňa nenachádza, takže jedlo sa muselo priniesť.
Ako predjedlo bola servírovaná terina z králika s jogurtovou espumou a estragónovým olejom. Bývalí prezidenti si vychutnali aj vývar z prepeličky s maslovou koreňovou zeleninou a terinou z prepeličky. Ako dezert bol podávaný red velvet s malinami, čučoriedkami a vanilkovým mascarpone.
Bývalý prezident Rudolf Schuster uviedol, že obed bol perfektný. „Neboli ryby ani divina, takže ja som mal dnes hody," dodal Schuster.