Dobré noviny
Výstava Gastra & Kulinária predstaví posledný deň program so šéfkuchármi
TASR
TASR

Výstava Gastra & Kulinária predstaví posledný deň program so šéfkuchármi

— Foto: Archívna foto: TASR

Popri výstavných stánkoch organizátor avizuje na posledný deň konania sa kuchársku šou, ukážky ručnej výroby čokolády či prezentáciu výrobného procesu jedného zo zúčastnených mäsokombinátov.

Nitra 9. novembra (TASR) – Na nitrianskom výstavisku sa v sobotu končí výstava Gastra & Kulinária, ktorá propaguje trendy modernej gastronómie, potraviny, nápoje a zdravý životný štýl. Popri výstavných stánkoch organizátor avizuje na posledný deň konania sa kuchársku šou, ukážky ručnej výroby čokolády či prezentáciu výrobného procesu jedného zo zúčastnených mäsokombinátov.

Na výstave za účasti tisícov návštevníkov sa od 6. novembra odbornej i laickej verejnosti prezentovalo 57 potravinárov a 12 gastrozariadení. „Výstava sa pritom na národné výstavisko vrátila po 16 rokoch, do roku 2003 tam bola etablovaná," povedal riaditeľ agrokomplexu Národného výstaviska, š. p., Nitra Branislav Borsuk. Realizáciu finančne podporilo Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR.

V sobotu do 17.00 h si návštevníci môžu pozrieť priamo pri práci elitných slovenských šéfkuchárov Zuzanu Sisákovú, Gabriela Kocáka, Michala Konráda, Braňa Križana, Daniela Hrivňáka a tiež rakúskeho šéfkuchára Heinza Reitbauera, ktorého reštaurácia získala dve michelinovské hviezdičky. Výstava Gastra & Kulinária nadviazala na tradíciu a ponúkla komplexnú prezentáciu výrobcov a dodávateľov kvalitných potravín, nápojov a ingrediencií, predstavila inovácie v technológiách a vybavení pre potravinársky priemysel, gastronomické a ubytovacie zariadenia. Jej cieľom bola podpora návratu k miestnym výrobkom vysokej kvality, ktoré predstavujú slovenskí výrobcovia.

SLEDUJTE POZITÍVNE SPRÁVY Z NITRIANSKEHO KRAJA NA FACEBOOKU!

Už ste čítali?