Dobré noviny
Erik a Robo si v Maroku otvorili pravý slovenský salaš. Varia na želanie, to, na čo máte práve chuť
Dominika Pacigová
Dominika Pacigová

Erik a Robo si v Maroku otvorili pravý slovenský salaš. Varia na želanie, to, na čo máte práve chuť

— Foto: archív SALAS-a

V Maroku sa im natoľko zapáčilo, že sa tam rozhodli ostať. 

BRATISLAVA 29. septembra - Erik Bútora a Róbert Šutek radi cestujú. V zime pred dvomi rokmi si otvorili SALAS v Maroku. Okrem toho, že ponúkajú útulné ubytovanie, turisti môžu nahliadnuť aj do slovenskej kuchyne a ochutnať tradičné jedlá.

V Maroku sa im zapáčilo 

Na prelome rokov 2017/2018 sa rozhodli otvoriť si SALAS. „Obaja sme trávili zimnú sezónu v Maroku. Bolo nám veľmi dobre a chceli sme si vytvoriť akési zázemie. Pomerne rýchlo sa nám podarilo zladiť koncept celého projektu a už v lete začali prvé prípravy,“ povedal pre Dobré noviny Erik Bútora.

Foto: archív Erika Bútoru

Štát, ktorý sa nachádza na severe Afriky, sa im nesmierne zapáčil. „V Maroku je neskutočný kľud. Taktiež nás lákala exotika, super vlny a dobré jedlo. Ide totižto o krásnu krajinu,“ dodal.

Bohatá ponuka 

Keďže mali bohaté skúsenosti z rôznych oblastí, rozhodli sa, že začnú podnikať. „Sezónne sme pracovali ako kuchári v rôznych krajinách Európy. Taktiež sme mali skúsenosti so surfingom, campami a podobnými vecami,“ uviedol Erik s tým, že aj keď si mysleli, že sú vzorne pripravení, začiatky v Maroku neboli jednoduché. 

Foto: archív Erika Bútoru
Foto: archív Erika Bútoru

Ich ponuka láka mnohých turistov. „Ponúkame útulné ubytovanie, výborné jedlo, znalosť oblasti či miestnych pomerov. Našim hosťom vieme zabezpečiť aj program, ako napríklad surfing, lezenie či zážitkový výlet,“ objasnil.

Varia na želanie 

V reštaurácii nemajú fixné menu. Jedlo upravujú podľa prianí hostí. „Dalo by sa povedať, že varíme na želanie. Občas navaríme aj tradičné slovenské jedlá, niekedy aj v kombinácii s marockou kuchyňou,“ prezradil s tým, že halušky zatiaľ nerobili, pretože v Maroku nie je bryndza.

Foto: archív Erika Bútoru
Foto: archív Erika Bútoru

Ľuďom sa ich myšlienka páči. „Zatiaľ sme mali všetky ohlasy pozitívne, čo nás veľmi teší. Veríme, že to tak aj naďalej ostane,“ uzavrel Erik Bútora.

Už ste čítali?