Dobré noviny
Juraj oživil tradičné jedlo našich babičiek. Fašírky podáva naozaj netradičným spôsobom
Dominika Pacigová
Dominika Pacigová

Juraj oživil tradičné jedlo našich babičiek. Fašírky podáva naozaj netradičným spôsobom

— Foto: archív Fašírkova

Nápad a koncept Fašírkovo vznikal v priebehu roka 2018.

BRATISLAVA 1. júla - Fašírkovo vzniklo kombináciou túžby po vlastnej gastro prevádzke s chuťou priniesť na slovenský street food trh niečo tradičné, ale podávané moderným spôsobom. Nezabúdajú ani na životné prostredie, všetok servírovací a obalový materiál je eco-friendly.

Potešia milovníkov mäsa aj vegetariánov

Fašírky sú obľúbeným a tradičným slovenským jedlom, ktoré môžeme podávať rôznymi modernými spôsobmi. „Nosným produktom sú klasické slovenské fašírky, ktoré sú pripravované tradičným, ale podávané netradičným, inovatívnym spôsobom. Nájdete v nich klasické kvalitné slovenské suroviny, ako napríklad rožky, vajcia, cibuľu, cesnak, horčicu a rôzne koreniny, nechýba ani kvalitné, starostlivo vyberané mäsko,“ povedal pre Dobré noviny zakladateľ Fašírkova Juraj Cecko s tým, že na jednotlivých podujatiach ponúkajú okrem klasickej ponuky aj limitované edície jedál.

Foto: archív Fašírkova
Foto: archív Fašírkova

Okrem klasických mäsových fašírok majú v ponuke aj vegetariánsku verziu fašírok. „Na svoje si prídu aj tí, ktorí pred mäsom uprednostnia zeleninu alebo strukoviny. V našich vegetariánskych fašírkach nahrádzame mäso bielou fazuľou,“ dodal.

Fašírkové špeciality

Pochutiť si môžete na obľúbenom fašírkovom klasiku, teda na fašírkach so zemiakovou kašou či zapečenom wrape s fašírkou a zeleninou. Ďalej ponúkame fašírkový špíz, kde sú pomedzi fašírky napichané rösti „od susedov”, teda malé zemiakové placky, ktoré sú veľmi obľúbené v nemecky hovoriacich krajinách alebo fašírku vo futbalke, pričom ide o praclíkovú žemľu s čedarom a zeleninou,“ uviedol.

Foto: archív Fašírkova
Foto: archív Fašírkova

V júli si Bratislavčania budú môcť vychutnať fašírky priamo na Streed Food Parku, ktorý sa koná pred Starou tržnicou. „Milovníci fašírok nás nájdu na rôznych podujatiach, avšak hľadáme aj miesto na fixnú prevádzku,“ uzavrel Juraj Cecko. 

Foto: archív Fašírkova

Už ste čítali?