Dobré noviny
Jednoduché tipy, vďaka ktorým vám vydržia potraviny dlhšie čerstvé
Kristián Plaštiak
Kristián Plaštiak

Jednoduché tipy, vďaka ktorým vám vydržia potraviny dlhšie čerstvé

Vyskúšajte ich, ako sa hovorí, na vlastnej koži!

BRATISLAVA 8. mája - Každému z nás sa z času načas prihodí, že nakúpené potraviny doma uskladní, no nestihne ich skonzumovať včas, a potom mu ostáva už iba ich vyhodiť. Koľkokrát sa vám stalo, že ste si domov priniesli množstvo banánov, no nestihli ste ich všetky zjesť a zopár, nahnitých, pochopiteľne, ste ich museli vyhodiť? Nepáčilo by sa vám poznať akúsi cennú kľučku, ktorou by ste bez problémov obišli zákony prírody? Tu je niekoľko tipov, ako a do čoho správne baliť potraviny.

Svetová zdravotnícka organizácia hovorí, že človek by mal denne skonzumovať minimálne 400 gramov ovocia a zeleniny. Je dôležité, aby bolo zloženie čo najpestrejšie a najrôznejšie, tým telu dodáme najväčší počet vitamínov a zabránime chorobám. Zelené nám dodáva vitamíny A, C, K, kyselinu listovú, horčík, vápnik. Jeho látky nám zlepšujú fungovanie pečene, zrýchľujú metabolizmus. Červené a fialové nás ochraňujú pred kardiovaskulárnymi ochoreniami a znižujú riziko vzniku rakoviny a cukrovky, dokonca zosilňujú imunitný systém. Oranžové a žlté obsahujú veľký počet vitamínu C. Zlepšujú stav našej pokožky a zabraňujú vzniku očných problémov. Biele obsahujú minerály ako selén, chránia svalovú hmotu  a zlepšujú imunitný systém.

Banány je nutné zabaliť do mikroténového vrecka alebo alobalu

Foto: Brightside

Zemiaky by mali byť uskladnené na tmavom a chladnom mieste

Foto: Brightside

Paradajky musia dýchať vzduch teplejší ako 10 stupňov Celzia

Foto: Brightside

Cesnak má rad priestory bez svetla a vlhkosti

Foto: Brightside

Cibuľu nasypte do vzdušných vreciek a zariaďte, aby boli jednotlivé druhy oddelené

Foto: Brightside

Do papierového vrecúška so šampiňónmi umiestnite petržlen, úspech je zaručený

Foto: Brightside

Jahody očistite v bielom octe, nemusíte odstraňovať lístočky

Foto: Brightside

Už ste čítali?