Dobré noviny
Čo robiť v prípade, že vám špeditérske firmy doručia poškodený tovar?
Inzercia
Inzercia

Čo robiť v prípade, že vám špeditérske firmy doručia poškodený tovar?

Človek je tvor omylný.

BRATISLAVA 28. januára - Tento problém je pomerne častý, tovar, ktorý si objednáte, k vám dorazí poškodený alebo v horšom prípade sa zasielatelia pomýlia a pošlú vám úplne nesprávny druh tovaru. Čo robiť v takom prípade a na koho sa oplatí obrátiť?

Špičkové firmy vám ponúkajú profesionálny tím, ktorý pozná všetky aktuálne pravidlá a zákony pre obchodovanie v rámci Európskej únie s najaktuálnejšími zmenami, ktoré ovplyvňujú obchodnú výmenu medzi členskými štátmi únie na starom kontinente. Práca špeditérov sa vyznačuje strategickými riešeniami individuálnych požiadaviek zákazníkov, špecifikovanie požiadaviek a ich následná realizácia vedú klientov a zamestnancov k úspechu. Väčšina kvalitných firiem svojmu klientovi pridelí profesionálneho asistenta, aby mu poskytol dokonalý servis, čím sa dosiahne jeho maximálna spokojnosť. Asistent zabezpečuje komplexný servis v oblasti prepravy tovaru počas celej obchodnej spolupráce (klienta informuje aj o maličkostiach ako je napríklad rozmer europalety).

Niekedy sa však stáva, že tovar príde poškodený. Takáto škoda môže vzniknúť neohľaduplným zachádzaním so zásielkou, ale aj obyčajnou náhodou. Čo v takom prípade robiť a na koho sa obrátiť? Je lepšie požiadať o opätovné zaslanie nového tovaru, alebo o vrátenie peňazí. Najlepšou možnosťou je poistenie si zásielky, ktorým dokážete predísť mnohým ťažkostiam a nepríjemnostiam. S tým súvisí aj preprava chladeného tovaru.

Preprava chladeného tovaru sa vyvinula kvôli tomu, aby sa potraviny dostali do celého sveta k svojim spotrebiteľom, preto v súčasnosti môžete konzumovať aj potraviny, ktoré sa nedajú vypestovať na našom území. Za jeden rok je takto prepravených až 215 miliónov ton tovaru podliehajúceho rýchlej skaze. Chladený tovar sa dá rozdeliť do troch skupín:

  • ovocie, predstavuje asi 30 %
  • mäso a mliečne výrobky, predstavujú druhú tretinu
  • ryby, predstavujúce zvyšok

Už ste čítali?