Dobré noviny
Parkom A. Hlinku sa roznesie vôňa mäsa a zabíjačkových špecialít
TASR
TASR

Parkom A. Hlinku sa roznesie vôňa mäsa a zabíjačkových špecialít

Ilustračné foto
Ilustračné foto — Foto: TASR

Park Andreja Hlinku ožije od 10.00 h ukážkami tradičnej dedinskej výroby klobás, porcovaním prasaťa či súťažou vo varení ovarovej kapustnice.

Bratislava 12. januára (TASR) – Milovníci mäsa a zabíjačkových špecialít v bratislavskom Ružinove si už čoskoro opäť prídu na svoje. Mestská časť spolu s miestnou organizáciou Cultus Ružinov organizuje v sobotu (2.2.) tradičné Ružinovské zabíjačkové slávnosti.

Park Andreja Hlinku ožije od 10.00 h ukážkami tradičnej dedinskej výroby klobás, porcovaním prasaťa či súťažou vo varení ovarovej kapustnice. Návštevníci budú môcť ochutnať, ale taktiež si kúpiť rôzne zabíjačkové výrobky a jedlá. Atmosféru bude dotvárať kultúrno-hudobný program. Predstaví sa napríklad Ján Berky Mrenica či folková skupina Salamander, o fašiangový sprievod sa postará Folklórny súbor Karpaty.

Podujatie sa tentoraz bude zároveň riadiť novými, ekologickými pravidlami. "Všetci predajcovia jedál a nápojov musia používať kompostovateľné riady, resp. riady určené na opätovné použitie," podotkla Andrea Kozáková, riaditeľka Cultusu Ružinov. Pod kompostovateľným riadom sa podľa nej v tomto prípade rozumejú napríklad riady z cukrovej trstiny, palmových listov, rastlinného škrobu, celulózy, drevenej dyhy či papiera. "Zároveň sa všetky odpady budú separovať," doplnila Kozáková.

SLEDUJTE POZITÍVNE SPRÁVY Z BRATISLAVSKÉHO KRAJA NA FACEBOOKU!

Už ste čítali?