Dobré noviny
Trenčianske Teplice a Vsetín majú vlastnú regionálnu kuchársku knihu
TASR
TASR

Trenčianske Teplice a Vsetín majú vlastnú regionálnu kuchársku knihu

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. — Foto: TASR/Štefan Puškáš

Polovica receptov je v češtine, polovica v slovenčine.

Trenčianske Teplice/Vsetín 11. septembra (TASR) – Nová dvojjazyčná kuchárska kniha so 60 regionálnymi receptami je výsledkom cezhraničnej spolupráce Trenčianskych Teplíc a moravského mesta Vsetín. Knihu uvedú do života v stredu (12.9.) vo Vsetíne.

Ako informoval primátor Trenčianskych Teplíc Štefan Škultéty, 30 receptov je v knihe z okolia Trenčianskych Teplíc, rovnaký počet z okolia Vsetína. Recepty zozbierali priamo od gazdiniek a časť z jedál pripravia na ochutnávku počas krstu knihy. Polovica receptov je v češtine, polovica v slovenčine.

"Cieľom malého projektu s názvom Hrnčeku vař! je posilnenie cezhraničnej spolupráce obyvateľov obcí v novej oblasti gastronómie a zvýšenie atraktívnosti kultúrneho dedičstva pre obyvateľov a návštevníkov oboch regiónov. Celkové náklady na malý projekt dosiahli 519.000 českých korún (asi 21.000 eur), mesto Vsetín sa na financovaní bude podieľať čiastkou 86.000 korún (viac ako 3300 eur)," doplnil Škultéty.

Mestá Vsetín a Trenčianske Teplice boli úspešné v žiadosti o dotáciu z Operačného programu Interreg V-A Slovenská republika – Česká republika a prostredníctvom Fondu malých projektov získali finančné prostriedky na podporu rozvoja miestnych iniciatív. Trenčianske Teplice sú partnerským mestom Vsetína od roku 1998.

Už ste čítali?