Dobré noviny
Pre Slovenku boli reštaurácie nuda. Vymyslela projekt, kde do poslednej chvíle netušíte, čo a kde budete jesť
Radka Turoňová
Radka Turoňová

Pre Slovenku boli reštaurácie nuda. Vymyslela projekt, kde do poslednej chvíle netušíte, čo a kde budete jesť

Ivona Hrnčiarová.
Ivona Hrnčiarová. — Foto: Facebook/Ivona Hrnčiarová (Peter Hričko Photography)

Pre niekoho nová skúsenosť, pre iného trend či súčasť životného štýlu. Zážitková gastronómia prenikla aj do našich končín a neustále prekonáva svoje limity. Pričinila sa o to aj Slovenka Ivona Hrnčiarová.

PRAHA 25. apríla - Ak vás klasické reštaurácie nudia a potrebujete nový impulz, možno je práve koncept Forbidden Taste, za ktorým stojí Slovenka Ivona Hrnčiarová, pre vás. Ide o takzvaný pop-up projekt, princíp spočíva v tom, že miesto, kde budete večerať, je prísne utajené, rovnako ako menu.

Priestor pre otvorených ľudí

Tí, ktorí majú záujem o naozaj netradičnú večeru, musia rátať s tým že jesť budú na tom najnezvyčajnejšom mieste, pričom to, kam majú prísť, zistia až z SMS správy. O tom, čo budú konzumovať, tiež nevedia, no aj to je na tom také vzrušujúce. Tajomstvom úspechu Forbidden Taste je tak spojenie nekonvenčnej lokality, tajného menu a zaujímavých ľudí. Ako sa totiž píše na stránke projektu, práve ľudia sú dôležitým elementom tohto projektu. Funguje tu omedzenie, čo je maximálne 30 ľudí a prednosť majú hlavne kreatívni a otvorení ľudia z rôznych sfér, samozrejmosťou je, že sú aj milovníkmi dobrého jedla. Presne takí, ako sa od nadšencov zážitkovej gastronómie očakáva.

Večere sú na netradičných miestach a nekonvenčne servírované.
Večere sú na netradičných miestach a nekonvenčne servírované. Foto: Facebook/Forbidden Taste Pop-Up Prague

Podľa Ivony sú večere v štandardných reštauráciách tak trochu nuda. Vždy totiž viete, čo vás tam čaká a málokedy vás niečo prekvapí. Ako uviedol web Hospodárskych novín, jej nápadom tak bolo usporiadať večeru, ktorá by bola hrou už od samotnej registrácie. A to sa aj deje, večere sa totiž zakaždým dejú na inom mieste, pričom pokojne to môžu byť most či hangár. Projekt funguje v Prahe, kde Zvolenčanka Ivona žije.

Samozrejme, tým, že večere sa konajú na netradičných miestach, vždy je potrebné overenie podmienok, prostredia či vody, uvádza web Hospodárskych novín. A hoci spočiatku nebolo rokovanie s majiteľmi daných lokalít najružovejšie, dnes už sami chcú byť súčasťou tohto netradičného gastronomického podujatia. Tipy už dostávajú ľudia združení okolo projektu aj od známych, takže možností je neúrekom.

Servírovanie je kreatívne.
Servírovanie je kreatívne. Foto: Facebook/Forbidden Taste Pop-Up Prague

Keďže je počet hostí limitovaný a nie vždy príde na každého, kto sa zaregistruje, rovnaký hosť sa nemôže zúčastniť na dvoch takýchto večeriach za sebou. To ešte viac znásobuje výnimočnosť celého konceptu. Ako radí web Forbidden Taste, registrovať sa dá na základe e-mailu, pri registrácii však treba vyplniť isté otázky a informácie, vďaka ktorým môžete zabodovať a potom si už len užívať hru spojenú s hľadaním miesta večere a jedinečnej atmosféry.

Už ste čítali?