Dobré noviny
Geniálny trik pre belší úsmev. Nepotrebujete drahé veci, tieto dve suroviny máte určite doma
Radka Turoňová
Radka Turoňová

Geniálny trik pre belší úsmev. Nepotrebujete drahé veci, tieto dve suroviny máte určite doma

Ilustračné foto
Ilustračné foto — Foto: flickr.com/ tommerton2010

Krásny biely úsmev dokáže pridať ľuďom na atraktivite, no pre mnohých je drahou záležitosťou. Riešenie však môže byť aj oveľa lacnejšie a dokonca i chutné.

EDMONTON 9. januára - Kto by nechcel mať žiarivo biely úsmev bez toho, aby musel nechať za príslušné produkty polovicu výplaty alebo si rovno šetriť na procedúru u zubára? Našťastie, ide to aj omnoho lacnejšie, pričom riešenie sa možno ukrýva aj vo vašej kuchyni.

Ako Angličania

Mnoho ľudí sa pripravuje o biely úsmev konzumáciou istých potravín, no na druhej strane - potraviny vám môžu k žiarivému chrupu dopomôcť. A to dokonca aj tie, o ktorých by ste si to nepomysleli.

Jedným z riešení je totiž čaj, napríklad ten čierny, ktorý sa však doteraz skloňoval skôr s nepríjemným zafarbením zubov. Ale existuje jeden spôsob, ako môže vyjsť na úžitok. Ak si totiž pridáte do čaju mlieko, nielenže zabránite sfarbovaniu zubov, ale si takýmto spôsobom vlastne vytvoríte lacný bieliaci produkt.

Ako informuje Daily Mail, čaj obsahuje triesloviny, ktoré spôsobujú horkú príchuť, no zároveň môžu zafarbiť zuby. Avšak kazeín, čo je proteín obsiahnutý v mlieku, sa viaže na taníny, čiže vyššie spomínané triesloviny, a tým bráni vzniku škvŕn. Skvelé je ale aj to, že táto kombinácia nielen udržiava zuby biele, ale funguje lepšie ako niektoré bieliace prípravky.

Ak sa rozhodnete praktizovať túto metódu, možno si budete pripadať ako Angličania, pre ktorých takáto kombinácia nie je ničím novým. No zaujímavé je, že na to, aký to má efekt na bielenie zubov, neprišli oni, ale kanadská doktorka Ava Chowová, ktorá dodala, že pridávanie mlieka do čaju je aj špecifický kultúrny fenomén. To však neznamená, že si ho v mene krajších zubov nemusia osvojiť aj iné kultúry.

MYSLITE NA SVOJE ZDRAVIE NA FACEBOOKU!

Už ste čítali?