Dobré noviny
Majstrami vo varení a jedení bryndzových halušiek sú Martinčania
TASR
TASR

Majstrami vo varení a jedení bryndzových halušiek sú Martinčania

Na druhom mieste skončili kuchári s názvom Hlboká orba a tretie bolo družstvo z Krčmy u Maka.

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo
 

Turecká 16. júla (TASR) - Družstvo s názvom Martinskí haluškári s časom 19 minút a 26 sekúnd ovládlo dnešné Majstrovstvá Slovenska a Európy vo varení a jedení bryndzových halušiek v Tureckej nad Banskou Bystricou. Toto štvorčlenné družstvo za uvedený čas bryndzové halušky najrýchlejšie uvarilo i zjedlo.

Ako pre TASR uviedla pracovníčka tamojšieho obecného úradu Eva Turčanová, do súťaže sa zrejme aj pre počasie prihlásilo len 13 družstiev. Napríklad vlani ich bolo až 28. Na druhom mieste skončili kuchári s názvom Hlboká orba a tretie bolo družstvo z Krčmy u Maka.

Súťaž pozostávala z dvoch častí. V prvej išlo o čo najrýchlejšie uvarenie a zjedenie stanoveného množstva halušiek. V tejto časti súťažilo 11 družstiev. V druhej časti sa varili "najlepšie halušky", ktoré ochutnávala odborná porota. Tu súťažili len dve družstvá.

K Halušky festu Turecká 2016 patrilo aj množstvo sprievodných aktivít. Organizátori aj napriek dažďu dodržali program a pre tých, ktorí merali cestu pod Križnú pripravili koncerty popových, rockových a country kapiel, vystúpenia folklórnych súborov a ľudových hudieb. Na záver sa predstavila skupina Lojzo a česká skupina Viva Italia, ktorá hrá hity 80. rokov.

Už ste čítali?