Dobré noviny
Najobľúbenejšou rybou Slovákov počas sviatkov je treska
TASR
TASR

Najobľúbenejšou rybou Slovákov počas sviatkov je treska

Na základe výsledkov predaja spoločnosti Ryba Žilina bola najpredávanejšou mrazenou rybou počas koncoročných sviatkov na Slovenku treska.

Najobľúbenejšou rybou Slovákov počas sviatkov je treska Foto: Ryba Žilina
 

Bratislava 15. februára (OTS) - Filety z aljašskej tresky a filé z treskovitých rýb patria dlhodobo medzi najobľúbenejšie pochúťky Slovákov, ktoré pripravujú na sviatočné stoly.

Chutne pripravená ryba predstavuje aj v súčasnosti neoddeliteľnú súčasť slovenských domácností počas sviatkov. Jeden z najväčších distribútorov mrazených rýb na Slovensku predal v decembri 2015 takmer 110 ton mrazených treskovitých rýb značky Radoma, ktoré patria dlhodobo medzi najpredávanejšie mrazené ryby na Slovensku. „Vo sviatočnom období koncom roka zaznamenávame nárast predaja mrazeného mäsa z tresky a treskovitých rýb v priemere až o takmer 400% v porovnaní s ostatnými mesiacmi v roku,“ hovorí generálny riaditeľ spoločnosti Ryba Žilina Michal Britvík.

V prvej desiatke najpredávanejších produktov mrazených a chladených rýb značky Radoma, ktoré ponúka Ryba Žilina, sa koncom roka umiestnili popri treskovitých rybách aj pangasius či tradičný slovenský kapor.

Slováci počas koncoročných sviatkov konzumujú vo zvýšenej miere aj rybie a lahôdkové šaláty, čo potvrdzujú aj objemy predaja. Najviac predávanými produktami spoločnosti Ryba Žilina, člena skupiny PRETO, boli v decembri 2015 tradičné slovenské výrobky - Treska v majonéze Exklusiv a Parížsky šalát, pričom ich predaje stúpli oproti novembru v priemere o 50%.

Už ste čítali?