Dobré noviny
SPÚ bude v spolupráci s čínskou univerzitou skúmať kvalitu vína
TASR
TASR

SPÚ bude v spolupráci s čínskou univerzitou skúmať kvalitu vína

Nitrianska univerzita nadviaže na letnú aktivitu, počas ktorej sa v rámci letnej školy vzdelávalo na fakulte 20 čínskych študentov.

Ilustračné foto Foto: Víno Matyšák
 

Nitra 1. októbra (TASR) – Fakulta biotechnológie a potravinárstva (FBP) Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre plánuje spolupracovať s čínskou univerzitou. S poľnohospodárskou univerzitou v provincii Hebei by mala v rámci projektu o slovensko-čínskej spolupráci spolupracovať v oblasti mikrobiologickej kvality vína. Nitrianska univerzita tak nadviaže na letnú aktivitu, počas ktorej sa v rámci letnej školy vzdelávalo na fakulte 20 čínskych študentov.

"Študenti z Tianuim University získali informácie zamerané najmä na kvalitu a bezpečnosť potravín a tiež mikrobiologickú kvalitu potravín," informovala prodekanka FBP pre zahraničné vzťahy, ECTS a vzťahy s verejnosťou Miroslava Kačániová.

Východiská vedy a výskumu FBP Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre vyplývajú z aktuálnych požiadaviek spoločenskej praxe súvisiacich s biotechnológiami, agropotravinárstvom a bezpečnosťou potravín v podmienkach SR, pričom zohľadňujú aj medzinárodné trendy. Úspešným riešením výskumných projektov sa postupne darí budovať špecializované tímy a laboratóriá, ktoré získavajú renomé nielen v rámci Európskej únie.

"Fakulta prispieva predovšetkým k riešeniu otázok moderných biotechnológií, agropotravinárstva, biologickej a potravinovej bezpečnosti, nových technologických riešení, životného prostredia, ako aj ochrany biodiverzity," skonštatovala prodekanka FBP pre vedu a výskum Adriana Kolesárová.

Už ste čítali?