4 dôvody prečo jesť uhorky
Okrem toho, že sú naozaj chutné, dajú sa v kuchyni použiť naozaj všestranne.
Uhorky sú obľúbenou zeleninou pestovanou každoročne vo väčšine slovenských záhrad. Niet sa čomu čudovať. Okrem toho, že sú naozaj chutné, dajú sa v kuchyni použiť naozaj všestranne. To ale ani zďaleka nie sú všetky výhody uhoriek.
Hydratácia pre telo
Dužina uhorky obsahuje až 96 percent vody, vďaka čomu nám pomáha hydratovať naše telo. Zvyšné 4 percentá tvoria cukry a minerály.
Uhorky sú bohatým zdrojom vitamínov
Obsahujú predovšetkým vitamíny C, A, B1 a B6, ale aj cenné bielkoviny a minerály ako draslík, horčík, vápnik, fosfor či sodík.
Majú pozitívne zdravotné účinky
Zdá sa priam neskutočné, aké neuveriteľné množstvo zdraviu prospešných, ba až liečivých účinkov majú uhorky.
Antioxidanty, ktoré uhorky obsahujú, pomáhajú odstrániť bolesti kĺbov. Vysoký obsah vody v uhorkách nám pomáha pri trávení: má pozitívny vplyv na vyprázdňovanie a pomáha pri liečbe chronickej zápchy. Uhorky tiež znižujú hladinu kyseliny močovej, odplavujú z tela rôzne toxíny a dokážu rozpúšťať obličkové kamene.
Okrem toho uhorky pomáhajú pri stabilizácii krvného tlaku, odstraňujú rôzne opuchy a zmierňujú reumatické ťažkosti. Ľuďom, ktorí majú problémy so štítnou žľazou sa odporúča konzumovať uhorky aspoň trikrát týždenne. Ich pravidelná konzumácia je však výbornou prevenciou aj proti zápalovým ochoreniam.
Štúdie dokazujú, že látky obsiahnuté v uhorkách obmedzujú množstvo nádorových buniek, a tak môžu pomáhať aj v boji proti rakovine.
Uhorky pre krásu
Obsah kremíka a síry v uhorkách podporuje zdravý rast vlasov. A keďže uhorky neobsahujú žiadny tuk, sú veľmi vhodné pre detoxikáciu a pomáhajú aj pri rôznych redukčných procedúrach či diétach.
MYSLITE NA SVOJE ZDRAVIE NA FACEBOOKU!