Dobré noviny
Dezert na víkend: Bodkovaný cheesecake
Dobré noviny
Dobré noviny

Dezert na víkend: Bodkovaný cheesecake

— Foto: bakersdaughter

Urobte radosť svojim blízkym - pripravte im delikatesu, ktorá poteší oči i chuťové poháriky.

Na prípravu budeme potrebovať:

1 šálku nadrvených BEBE keksov alebo Marína sušienok,
1/4 šálky kakaa,
2 PL kr. cukru,
1/4 šálky rozpusteného masla.

Na prípravu plnky budeme potrebovať:

1/2 šálky pr. cukru,
2 vajíčka,
1 ČL vanilkového cukru,
2/3 šálky kyslej smotany,
30 ml rozpustenej tmavej čokolády,
500 g mäkkého smotanového syra.

POSTUP:

Krok 1

Najskôr si predhrejeme trúbu na 150 stupňov. Pripravíme si formu na pečenie a vystelieme ju papierom na pečenie.

Krok 2

V menšej miske si rozdrvíme sušienky, pridáme cukor, kakao a rozpustené maslo. Premiešame a vystelieme touto zmesou formu.

Krok 3

V inej miske si vymiešame smotanový syr do hladka. Postupne pridávame cukor a jedno vajíčko po druhom. Za každým dôkladne premiešame. Pridáme vanilku, ktorú sme si zmiešali s kyslou smotanou. Takto pripravenú hladkú hmotu si rozdelíme na polovicu.

Krok 4

Jednou polovicou natrieme na rozdrvené sušienky a druhú si odložíme.

Krok 5

Rozpustenú tmavú čokoládu si zahrejeme vo vodnom kúpeli a zmiešame ju s odloženou polovicou plnky.

Krok 6

Vložíme si ju do igelitového alebo cukrárskeho vrecka a vytvárame do navrstvenej tvarohovej hmoty guličky.

Krok 7

Vložíme do trúby a pečieme cca 1 hodinu. Po uplynutí času trúbu vypneme, ale koláč nevyberáme. Necháme ho v trúbe postáť 1 hodinu a následne ho dáme vychladiť do chladničky na 24 hodín.

Krok 8

Krájame horúcim nožom a podávame.

Dobrú chuť!

Poznáte recept na skvelý zákusok?

Pošlite nám ho na redakcia@dobrenoviny.sk.

 

Sledujte skvelé recepty, nápady a rady na Facebooku!

 

Zdroj: bakersdaughter

Už ste čítali?