Dobré noviny
Príbor nepotrebujete. Lacné sedliacke fondue Stana Dančiaka chutí výborne, no nezabudnite na jednu vec
Alexandra Hercegová
Alexandra Hercegová

Príbor nepotrebujete. Lacné sedliacke fondue Stana Dančiaka chutí výborne, no nezabudnite na jednu vec

Nezabúdajte hotové jedlo zapíjať bielym vínom.
Nezabúdajte hotové jedlo zapíjať bielym vínom. — Foto: Reprofoto/Tajomstvo mojej kuchyne, Archív TASR

V kuchyni po ňom síce ostával neporiadok, no každé jeho jedlo bolo originálne.

Sedliacke fondue Stana Dančiaka

Ingrediencie:

  • okrúhly bochník chleba
  • 450 g oravskej slaniny
  • 3 škatuľky taveného syra
  • 2 červené papriky
  • zelená paprika
  • pažítka
  • 1 kyslá smotana
  • olej
  • mleté čierne korenie
  • mleté biele korenie
  • vegeta

Postup:

Z pecňa chleba odrežeme vršok a vydlabeme striedku. Slaninu pokrájanú na pásiky osmažíme na oleji. Potom zmiešame kyslú smotanu a syr, pridáme pokrájanú papriku, pažítku, vychladnutú osmaženú slaninu, biele aj čierne korenie a vegetu. Tukom zo slaniny vytrieme chlieb zvnútra i zvonka, naplníme ho pripravenou zmesou, prikryjeme takisto pomasteným odkrojeným vrškom a položíme na vymastený plech. Vedľa neho môžeme poukladať „vydlabance“ pokvapkané tukom zo slaniny. Pečieme asi 15 minút vo vyhriatej rúre.

Dobrú chuť!

Zdroj receptu: Chuťovky z Markízy

Časť 2 / 2

Už ste čítali?